Zánětlivé postižení šlach svalů palce

Zuzana Gregorová

Bolesti zápěstí jsou mnohdy komplikovaná záležitost vyžadující podrobné lékařské vyšetření, ale v některých případech můžete mít o jejich příčině jasno za pár minut.


Odpovězte si na následující otázky:

  • Je bolest přesně lokalizovaná na palcové straně těsně nad zápěstní štěrbinou při dolním konci kosti vřetenní?

  • Zvětšuje se při pohybu palce?

  • Má Váš pacient pozitivní Finkelstein test (při kombinaci pohybu palce s pohybem zápěstí do stran je přítomna výrazná bolest)?

  • Objevuje se v anamnéze nepřiměřená zátěž zápěstí a ruky a informace o repetitivních pohybech?


Pak jste se s největší pravděpodobností opravdu setkali se zánětlivým onemocněním šlach svalů palce - Morbus DeQuervain.

Tento stav vyžaduje kromě dobře vedené terapie i stabilizaci pomocí vhodně zvolené ortotické podpory, doporučení omezení zátěže a změny pohybových stereotypů. Vyzkoušejte pozitivní efekt ortézy MEDIROYAL PROXI® DEQUERVAIN. Je to jedna z mála ortéz jejíž tvar se dá jednoduše upravit. Ortézu zakoupíte na našem eshopu https://www.proterapiiruky.cz/mediroyal-proxi-dequervain/


Syndrom bolestivého ramene

Zuzana Gregorová


Také se někdy pohybujete s pacientem v začarovaném kruhu bolestí, ze kterého nevíte jak ven? Ramenní kloub je v tomto ohledu specialista. Dokáže potrápit nejen pacienta ale i lékaře či terapeuta, který dělá pro zlepšení stavu maximum. 


Co zkusit doplnit léčbu pomůckou, kterou bude pacient používat pro zajištění výhodnější pozice ramenního kloubu?

Variantou může být ramenní ortéza, která se dá individuálně nastavit dle požadovaného efektu. Potřebujete ramenní kloub centrovat? Stabilizovat?Odlehčit?

Ramenní ortéza NRX® Erix Three Neuro Shoulder je s ohledem na své unikátní vlastnosti skvělé řešení.

Ortézu zakoupíte na našem eshopu https://www.proterapiiruky.cz/nrx-erix-three-neuro-shoulder/